Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άσε το καλό να σε πλησιάσει

Αποτέλεσμα εικόνας για καταρρακτες
Θα ήθελα να σε αγαπώ όπως είσαι χωρίς δισταγμούς, χωρίς αμφιβολία, χωρίς ψέμα, χωρίς εγωισμό. Αλλά δεν μπορώ. Η ζωή μου έμαθε ότι το καλό γίνεται αδύναμο αν αφεθεί, χάνεται στο να αποδείξει πόσο καλό είναι γιατί παίζει με αληθινούς όρους. 

Αν το αγαπούσες αυτό το καλό θα το προστάτευες, θα έκανες κάτι ξεχωριστό και μοναδικό. Αλλά δεν έκανες γιατί έτσι έμαθες να ζεις μέσα στο φόβο, την ανασφάλεια, το ψέμα, το θυμό και τον εγωισμό. Σου ήρθε το καλό για να αποδείξεις ότι ίσως και να έμαθες, να κατάλαβες, να ξεπέρασες κάθε αγκάθι που σου τρυπάει την ψυχή, αλλά εσύ έκανες αυτό που τόσο καλά ξέρεις, να πληγώνεις. 

Όσο εσύ πληγώνεις αυτό το καλό, τόσο η ψυχή σου μαυρίζει και δηλητηριάζεται. Εσύ νομίζεις ότι είσαι πιο δυνατός, πιο έξυπνος και πως τα έχεις όλα. Θα σου πω κάτι που πρέπει να φωνάξεις στο σκοτάδι μέσα σου. Δεν είσαι καλά με τίποτα, ποτέ δεν ήσουν γελούσες ψεύτικα, φιλούσες ψεύτικα, άγγιζες κορμιά ψεύτικα, είχες ανθρώπους ψεύτικους, αγαπούσες ψεύτικα και το κυριότερο είναι πως το είδωλο που σου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό είναι ψεύτικο. 

Όπως εξαπάτησες το καλό το ίδιο έκανες και στον εαυτό σου, χωρίς να το καταλάβεις, χωρίς να πονέσεις΄αφού έχεις τόσο πολύ παγώσει μέσα σου από την αφόρητη, σκοτεινή μοναξιά του εαυτού σου. 

Η ζωή κυλάει σαν ρυάκι που σε βγάζει σε ποταμούς, λίμνες, θάλασσες, καταρράκτες, λάσπες, όπου το μέσα σου και τα θέλω σου φωνάζουν να πας. Γι αυτό φρόντισε να ξεπλυθείς καλά στην επόμενη βροχή για να είσαι καθαρός να επιλέξεις σε ποια νερά θες να κολυμπήσεις και να θυμάσαι αν έχεις μπει στη λάσπη θα πρέπει να κάνεις διπλή προσπάθεια για να βγεις στους καταρράκτες,μία για το καλό που έχασες και μία για το σκοτάδι μέσα σου. 

Άσε την αλήθεια να σε ταξιδέψει, το καλό να σε φωτίσει και τον εαυτό σου να σε ξεπεράσει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

September

Οι πρώτες ψιχάλες ήρθαν και έπεσαν απαλά στο πρόσωπο μου καθώς μύριζα το νωπό χώμα. Σεπτέμβρης...ο μήνας που λατρεύω. Ο μήνας που με κάνει να αισθάνομαι, πως ίσως και να υπάρχει κάτι από μαγεία, εκεί έξω στο απέραντο σύμπαν. Η ενέργεια του φθινοπώρου σε κάνει να αναθεωρείς καταστάσεις και γρήγορα να βάζεις νέους στόχους. Νέα θέλω με ζωντάνια, με όρεξη για δημιουργία. Αναπολώ το καλοκαίρι για μια στιγμή. Παγώνω την εικόνα στο μυαλό μου. Θάλασσα, αλμύρα στα μαλλιά, παγωτό στο χέρι. Αυτή η ξεγνοιασιά είναι υπέροχη, όμως μετά από λίγο την βαριέσαι. Νιώθεις πως ο χρόνος κολλάει. Όταν το σώμα ξεκουράστει μετά αρχίζει μια ανικανοποίητη δίψα για κάτι διαφορετικό. Εκεί έρχεται ο Σεπτέμβρης που σου θυμίζει ότι τελειώνει αυτή η ανεμελιά αλλά έρχονται νέα πράγματα. Η ρουτίνα όσο κι αν μας βαραίνει καμμία φορά έχει την χάρη της. Ξέρεις τι έχεις να κάνεις. Το προγραμμα σου συναντά την εκτίμηση για τον ελεύθερο χρόνο σου. Πέφτοντας τα πρώτα φύλλα στα πόδια μου θυμήθηκα τότε που ήμουν μικρή. Ν

Όταν η κρυφή διαταραχή του γονέα προβάλλεται στο παιδί

Αυτά τα παιδιά περνούν μια ζωή με τη αίσθηση ότι τους έχει δοθεί άδικα ένας ρόλος από τον σκηνοθέτη. Γίνονται οι διαταραγμένοι άνθρωποι που οι γονείς τους «θέλουν» και αρχίζουν να ενεργούν όλο και περισσότερο διαταραγμένα. Οι διαταραγμένοι γονείς είναι οι γονείς που δεν φαίνονται καθόλου ότι είναι. Στον έξω κόσμο εμφανίζονται σαν να είναι οι πιο φυσιολογικοί γονείς και ούτε τα παιδιά τους, ούτε κανείς άλλος, δεν γνωρίζει ότι δέχονται τις επιδράσεις των διαταραχών τους, μέχρι να είναι πολύ αργά. Μερικοί γονείς είναι φανερά κακοποιητικοί προς τα παιδιά τους, είτε σεξουαλικά είτε σωματικά. Στην περίπτωση αυτή, η κακοποίηση είναι προφανής και τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν ότι κακοποιούνται και συνειδητοποιούν ότι έχουν πληγωθεί. Ως εκ τούτου, όσο οδυνηρό και να είναι, έχοντας συναίσθηση της κατάστασης, μπορούν να την αναγνωρίσουν και να ελαχιστοποιήσουν τη βλάβη που τους προκαλείται από αυτήν. Τι συμβαίνει όμως όταν η κακοποίηση δεν γίνεται εύκολα συνειδητή; Οι γονείς που είναι περισ

Ο θυμός μέσα στη σχέση

Ο θυμός αναφέρεται συνήθως σε μια κατάσταση που περιλαμβάνει συναισθήματα, τα οποία ποικίλουν σε ένταση ξεκινώντας από την ήπια ενόχληση ή τον εκνευρισμό μέχρι την έντονη οργή και το μένος.  Μαθαίνουμε πώς να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας παρατηρώντας αυτούς που μας φροντίζουν καθώς και επαναλαμβάνοντας συμπεριφορές οι οποίες λειτούργησαν στο παρελθόν. Εμπειρίες, οι οποίες βιώσαμε κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας, είναι αυτές που έχουμε εσωτερικεύσει και στη συνέχεια εκφράζονται μέσω της συμπεριφοράς μας.  Οι αντιλήψεις μας σχετικά με τον τρόπο που οι άλλοι (γονείς, δάσκαλοι, συμμαθητές) διαχειρίζονται τον θυμό αλλά και με το πώς οι εκφράσεις του δικού μας θυμού έχουν αντιμετωπιστεί κι έχουν γίνει ή όχι αποδεκτές από αυτούς, επιδρούν σημαντικά στον τρόπο που αργότερα θα ανταποκριθούμε στον θυμό μας και στον θυμό των άλλων.                                             Χαρακτηριστικά του θυμού  Ο θυμός ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητα σχετίζεται με πλήθος αρ